Appartement Beatrixpark

Foto’s van het appartement, zoals het was voor de verbouwing (inrichting bureau Premsela-Vonk)

 

 

Ukkel – Brussel

In Ukkel kwam ik op de Waterloose Steenweg langs de winkel welke ik daar in 1993 bouwde voor Nathalie Vincent ( zie ‘archief’ – 8e rij rechts )

Intussen zit er een andere zaak in.

Er zaten blijkbaar wel eens gasten van het naastgelegen cafe op de stoep, en misschien is er ooit in het portaal geplast.

Dank zei een hekwerk als om vogels tegen te houden en een extra hek kan dat nu niet meer.

Om de hoek van de Waterloose Steenweg, in de Hamoirlaan, is er een nieuw complex van Diener&Diener, de architecten van het gebouw dat ik in Amsterdam bewoon. Heel speels en elegant, met terrassen rondom in een goed beveiligd domein: Parc du Hamoir, ontwikkeld door Project2 uit Antwerpen.

Er wonen vast veel NAVO en EEG officials.

Venetië, Architectuur biennale 2014

Met Julien Kummer huurde ik een mooi appartement op Sant Elena.
Venetië was weer super aangenaam, we genoten van de kades en van het park bij de kade van Sant Elena.

Het boekje ‘Elements of Venice’, uitgegeven n.a.v. de Architectuurbiënnale was een fantastische nieuwe gids welke Venetie analyseert volgen de methode van de biennale: een verhaal inleiden door telkens een cruciaal element te duiden.

 

Tanger

Ik was vier nachten in Tangier, met de literaire gids ‘Tangier’ van Josh Shoemake.

De ontdekkingen begonnen al in de riad Arouz Chamel waar ik toevallig logeerde: daar hingen tekeningen van Mohammed Mrabet.

Ik was natuurlijk in Cafe De Paris; liep langs het flatgebouw San Francisco waar Paul en Jane Bowles twee penthouses huurden en was in de ‘stadsvilla’ Itesa waar ze twee appartementen hadden.

Itesa heeft een prachtige, elegante lobby, met een ruimtelijkheid en een afwerking die je alleen in Italie zou verwachten. In de zeer aangename American legation is veel werk te zien van de Amerikaanse artistieke en mondaine scene in Tanger.

Fantastisch is de Cinematheque in Cinema Rif op het centrale plein van de Grand Socco: evenzeer 1950 als 2014.

Ik denk dat ik hier Paul Bowles citeer: in veel steden kijk je naar het verdenken, hier leeft het.

 

 

Istanboel

Met de docenten en de studenten uit Antwerpen in Istanboel – ingeleid door het boek ‘Istanbul’ van Orhan Pamuk en een lezing van Inger Groeneveld over het Ottomaanse huis.

Ter plekke introduceerde Hatice Kilonc, een studente van de opleiding in Den Haag, ons bij Superpool – met wie we een vervolg excursie naar Istanboel in 2015 gaan voorbereiden.