Appartement, Beatrixpark, Amsterdam Zuid

2015

 

Dit dubbelappartement op de eerste verdieping van een gemeentelijk monument ( architect Warners, 1956 ) werd begin jaren ’90 door het bureau Premsela Vonk ingericht voor een ouder echtpaar.

Opdracht nu was om het geschikt te maken voor een samengesteld gezin met vier kinderen.

In de bestaande situatie was het rechter appartement, dat aan een kant tegenover een ander flatgebouw ligt, ingericht als dagverblijf en het linker, dat helemaal op het park georiënteerd is, als nachtverblijf.

Door deze volgorde om te draaien konden alle woonruimten maximaal op het park georiënteerd worden.

Kenmerkend voor het gebouw zijn de gekleurde balkons aan de parkzijde.

Die kleurstelling inspireerde de verdere kleur en materiaalkeuze.

 

Op het blog staan onder ‘appartement Beatrixpark’ foto’s van de inrichting door Premsela_Vonk

 

Plattegrond nieuw