Boerderij, Lage Mierde

2008

Een nieuwe staalconstructie nam de draagkracht van de te lage houten spanten en van de zwakke gevels over.

Zo ontstonden er grote, lege open ruimtes.

Door de hellingshoek van het dak kleiner te maken binnen dan buiten kregen deze ruimtes aangename verhoudingen en werden de neggen van de daklichten extra hoog Рwaardoor het zonlicht  op de neggen val en gefragmenteerd binnenkomt.

Het dak is wel nieuw gedekt maar niet strak gemaakt en heeft geen dakgoten.

De straatgevel is naar wat voor oud doorgaat hersteld, de achtergevel is helemaal open gemaakt:

de draagstructuur staat er in het gevelvlak en is daardoor veel beeldbepalender dan de inpandige glazen pui.

Op deze site staat in de rubriek Recente Publicaties enkele artikelen over dit huis en zijn bewoners.

 

De bouwaanvraag voor dit project werd in 2005 genomineerd voor de Welstandsprijs van de provincie Noord-Brabant.

In 2008 werd het project genomineerd voor de Lai Interieurprijs