Kapsalon, Hilvarenbeek

2013

 

Een woning met winkel aan de straat, een latere uitbouw en een smederij uit de jaren ’50: een oppervlakte van 400 m2 verbouwd tot kapsalon, bouwkundig in samenwerking met BedauxDeBrouwer architecten.

De drie bouwvolumes kregen elk een eigen materiaal en kleurstelling.

Het oude huis werd geheel ontvangst ruimte, het heeft een houten vloer, de gepleisterde wanden en de houten plafonds zijn in een zacht rood/bruin geschilderd.

Tussen de entree en de oude smederij is een nieuwe, neutraal vormgegeven verbinding gebouwd.

De oude smederij werd grotendeels opnieuw opgetrokken,  met een antracietkleurige tegelvloer, gemetselde wanden en een metalen acoustisch plafond die in een groen/blauwe kleur geschilderd zijn.

In deze kniphal staan twaalf in opdracht gemaakte stoelen en zes metalen, met zandstructuur gepoedercoate, tafels waarop twaalf kapkastjes in teakfineer. De kastjes hebben behalve licht achter de spiegel,  aan de zijkant lades voor kammen, producten en een haardroger.

De wasstoelen, de keuken en de berging/technische ruimte bevinden zich in drie zijruimtes van de hal.