Woning P, De Pijp Amsterdam, 1993

Door samenvoeging van enkele kleine woningen ontstond een ruim appartement op de tweede en op de dakverdieping van twee aanpalende panden.

 

Een nieuw trappenhuis in het rechtse pand leidt direct naar de entree op de tweede verdieping.

De oorspronkelijke scheidingsmuur tussen de tweede panden en een nieuwe dwarswand organiseren de zo ontstane dubbelbrede verdieping in vier gelijkwaardige, onbenoemde vertrekken.

 

Op de zolderverdieping verdeelt een complexe staalconstructie de last van het dak, dat zonder die constructie te laag voor bewoning was.

Aan de straatkant op het noorden, kwam een lang aanrecht met daarboven daklichten

Aan de achterzijde opent een schuifpui zich vanuit het midden breed op het terras..

 

 

Dit project werd in 1995 bekroond met de Mart Stam prijs, de driejaarlijkse prijs voor interieurarchitectuur  van de stad Amsterdam