top of page

'Als je nieuwe ideeën wil, lees dan oude boeken' - Ivan Pavlov

wim.jpeg

Wim De Vos

Sinds 1986 werkzaam als zelfstandig interieurarchitect, sinds 1989 ingeschreven in het Nederlands Architectenregister. Aanvankelijk vooral winkel interieurs, later vooral particuliere opdrachtgevers.
Het zelfstandig werk werd altijd afgewisseld met docentschappen interieur ontwerpen aan de kunstacademies van Rotterdam en van Den Haag, aan de Design Academy Eindhoven en aan de Universiteit Antwerpen.

De ontworpen ruimtes zijn helder en duidelijk, niet generiek maar elk met eigen kenmerken en een eigen sfeer.

Om het werk te beschrijven, hierbij citaten uit enkele juryrapporten: 

Laureaat Mart Stamprijs, stad Amsterdam


"Een prachtige en uiterst zorgvuldige balans is tot stand gebracht tussen ‘te veel’ en ‘te weinig’.

Het interieur is sober en terughoudend zonder saai te zijn, bescheiden en subtiel.

In één oogopslag blijkt dat de ontwerper een duidelijk totaalconcept, stoelend op een voorkeur voor openheid, een hoge prioriteit voor daglichttoetreding en een zeer ontspannen manier met ed wensen van de opdrachtgevers tot in de kleinste details heeft weten vorm te geven"

Laureaat Badkamer Design Award

"De jury waardeert de vernieuwende toepassing van materialen, alsmede de zorgvuldige detaillering ervan. De situering en het ingetogen karakter van de badkamer passen naadloos in het interieur.”

Nominatie Lai prijs 2008

“De verbouwde boerderij is een ruimte met verschillende screen, zodat men er zowel alleen kan vertoeven als met een groot gezelschap.De grote aandacht voor detail en kleur en de ambachtelijke benadering zijn de sterke kanten van het project.

De inrichting scande verschillende ruimtes wordt effectief ondersteund door vrijwel onzichtbare ingrepen die ruimte en licht beïnvloeden, dor geraffineerd materiaalgebruik en door keuze n plaatsing van de meubels. De jury waardeert de manier waarop De Vos de valkuilen van een dergelijke manier van werken weet te vermijden."

bottom of page