Woning H, Amsterdam Centrum, 1997

Dit bedrijfsgebouw uit de jaren ’50, werd in de jaren ’80 verbouwd tot schildersatelier

 

1997

Bij de woning op de eerste en de tweede verdieping werd de uitbouw achteraan afgebroken.

Op de eerste verdieping kwam een nieuwe uitbouw met de slaapkamer en met een terrasje.

Op de tweede verdieping kwam op die nieuwe uitbouw een dakterras op het zuiden.

Door dit terras en door de industriële dakramen is de tweede verdieping veel aantrekkelijker dan de grotere eerste verdieping, die op de smalle straat en op het noorden georiënteerd is.

 

Om gelijkmatig gebruik van de verschillende ruimtes te bewerkstelligen, leidt de routing in de nieuwe plattegrond vanaf de straat en de berging eerst naar een ruime hal met open haard, zithoek en werktafel op de eerste verdieping.

Op de tweede verdieping land de routing aan de noordzijde, met een besloten zithoek en gaat ze uiteindelijk naar de keuken en het terras, het aantrekkelijkste deel.

 

Een aantal elementen van het vroegere schildersatelier, zoals de mozaiekvloer en enkele grote schilderijen werden behouden.

 

 

 

1999

De fotostudio op de begane grond is ontworpen als een open ruimte met verschillende plekken, heel open vooraan en steeds meer besloten achteraan.

 

 

Voor de studio en voor de hal zijn 4 meter lange werktafels ontworpen.