Kapsalon, Hilvarenbeek, 2013

Een oud dorpshuis met winkel, een latere uitbouwen en een smederij uit de jaren ’50: een totaaloppervlakte van 400m2 verbouwd tot kapsalon, bouwkundig i.s.m. BedauxDeBrouwer architecten,

De drie bouwvolumes kregen elk een eigen materiaal en kleurstelling.

Het oude huis werd beneden ontvangstruimte, boven werd het kantoor en personeelsruimte. Het heeft een houten vloer, de gepleisterde wanden en de houten plafonds zijn roodbruin - café au lait - geschilderd.

De uitbouw werd afgebroken en vervangen door een nieuwe, op de nieuwe binnentuin georienteerde verbindingsruimte.

De oude smederij werd werd deels opnieuw opgetrokken, met een betonkleurige tegelvloer, gemetselde wanden in een groen/blauwe kleur geschilderd en een metalen acoustisch plafond.

In deze kniphal staan twaalf naar eigen ontwerp samengestelde stoelen en zes metalen, met zandstructuur gepoedercoate, tafels.

Op de tafels staan twaalf kapkastjes in teakfineer, met een verlichting die zich van achter de spiegel verdeeld en met laden voor het kapgereedschap, kops links.

De wasbekkens, de keuken en de berging bevinden zit in drie lagere zijruimtes.