Hoeve A, Lage Mierde, 2008

In de lange hoofdvleugel neemt een nieuwe staalconstructie de draagkracht van de te lage houten spanten en van de zwakke gevels over.

Zo ontstonden er grote, lege open ruimtes.

Door de hellingshoek van het dak binnen kleiner te maken dan buiten kregen deze ruimtes aangename verhoudingen en werden de neggen van de daklichten extra hoog - zodat het zonlicht op die neggen reflecteert.

Het dak is wel nieuw met stro gedekt maar niet strak recht gemaakt en heeft geen regengoten.

De straatgevel is naar wat voor oud doorgaat hersteld, de achtergevel is helemaal open gemaakt: de stalen draagstructuur staat er in het oude gevelvlak en is daardoor meer beeldbepalend dan de inpandige glazen pui.

De bouwaanvraag voor dit project werd in 2005 genomineerd voor de Welstandsprijs van de provincie Noord-Brabant.

In 2008 werd het project genomineerd voor de Lai Interieurprijs.